Footer menu

Styrelsen 2021

ORDFÖRANDE – Ceci Usher (ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)pdxswea.org)

Cecilia är född i Stockholm, men växte upp i Connecticut utanför NYC.
Ceci tillbringade 3 år på högstadiet i Göteborg, de ända år hon tillbringade i Sverige. Cecis pappa är den kända radio rösten Arne Thorén. Efter studier jobbade Ceci som investeringsrådgivare på Wall Street. Är numera bosatt i Portland och jobbar tillsammans med sin man i deras företag. Har en son och gillar att spela tennis, squash och har ett stort intresse för vinframställning! Ceci och hennes grupp tillverkar en fin Pinot Noir i äkta franska ekfat-100 lådor varje år.
Ceci har varit med i SWEA Portlands styrelse i fyra år, först som kassör, ett år som VO och nu på andra året som ordförande.
————————————————————————————————————————————–


VICE ORDFÖRANDE
 – Carina Bråkenheilm (vo(Replace this parenthesis with the @ sign)pdxswea.org)

Jag  är uppvuxen en by strax nordväst om Sundsvall, Indal, men med rötter i Jämtland. Stockholm är dock den stad där jag känner mig mest hemma och där jag bott flest år som vuxen. I Stockholm träffade jag min man och i Stockholm är mina tre barn födda. Somrarna tillbringar vi gärna i skärgården söder om Stockholm.
Vi lämnade Sverige för att bosätta oss i  Zürich, Schweiz. År 2018 flyttade vi från Schweiz till USA och Portland, OR, då min mans schweiziska arbetsgivare hade frågat om vi kunde tänka oss att flytta.
Systemvetare från teknisk högskola och har jobbat med allt möjligt inom IT-sektorn sedan 1995. Var med i en startup som partner för konsulting inom Business Intelligence i Stockholm. I Zürich jobbade jag som Business Analyst. I Schweiz engagerade jag mig också i Svenska Skolföreningens styrelse som administratör och ordförande många år. Här i USA har jag arbetat som Data Analyst.
Gillar att röra på mig  och göra saker med min familj. Vi försöker hitta sporter och  uppleva utbudet där vi råkar bo. Jag gillar att åka skidor på längden och tvären vilket är toppen när man bor i Zürich eller Portland (eller Indal). Vandrar, paddlar, cyklar, försöker att ta upp golf igen och har börjat med Yoga. Jag älskar opera, teater och all världens musik. Försöker även hinna läsa samt ägna mig åt handarbete och pyssel.
Varit med i SWEA Portlands styrelse sedan 2019. Första året i programkommitten, sedan som vice ordförande samt webmaster och nu vice ordförande.

 

————————————————————————————————————————————

KASSÖR – Carin Rittby-Kane (kassor(Replace this parenthesis with the @ sign)pdxswea.org)

Carin kommer från Nyköping men har tillbringat mycket tid de senaste 30 åren i Sigtuna, när hon besöker Sverige.
“Den 23 januari 1986 immigrerade jag på egen hand till Eugene, OR, så nu har jag firat 35-årsjubileum. Flyttade till Portland, OR, 1987.
I Sverige jobbade jag som lärare i idrott och engelska innan jag utbildade mej till sjukgymnast – bästa yrket i världen!
Jobbade i mer än 25 år som företagsgymnast för PGE innan jag slutade jobba 2019.
Mina stora intressen förutom min familj är förstås tränings- och tävlingspaddling med tillhörande resor lite varstans.
Jag är en friluftsmänniska som också är mycket intresserad av människor och språken vi använder.
Jag var med I starten av SWEA Portland som ordförande och har nu kommit tillbaka som kassör sedan 2020.”

————————————————————————————————————————————–

SEKRETERARE – Sonia Collier (sekreterare(Replace this parenthesis with the @ sign)pdxswea.org)

Jag är född I Stockholm, men mitt hjärta tillhör Östersund och Jämtland där jag spenderade mycket tid hos min mormor och morfar när jag växte upp.

Jag flyttade själv till Los Angeles 1988 när jag var 23 år och började arbeta inom reklam branchen och marknadsföring.
Därifrån blev jag rekryterad till Wieden & Kennedy, Nike’s reklam-byrå i Portland, OR 1992.
1999 rekryterade adidas International mej. Dom senaste 21 åren har jag arbetat på adidas inom Retail, Womens + Diversity & Inclusion och sist men inte minst Global Brand Strategy – Sustainability.
Varit med i SWEA Portland styrelsen sen 2019 som sekreterare och har 2021 även startat SWEA Sport & Motion samt blivit Social Media ansvarig för vår grupp.
Jag älskar naturen, framförallt skog och sjöar! Rullar gärna ut med vår husvagn så mycket det går för nya natur uppevelser.
Jag brinner för min familj, skidåkning (på alla sätt), vandringar, cykel-turer, SUP, yoga samt mat, böcker och resor för att få uppleva nya kulturer, människor och språk.

————————————————————————————————————————————–

MEDLEMSANSVARIG – Kristina Neiman (medlemsansvarig(Replace this parenthesis with the @ sign)pdxswea.org)

Var i Sverige kommer du från? Utanför Bräcke i Jämtland
När flyttade du från Sverige? Till USA 1981 och till Portland 1990
Vad har du sysslat med i Portland?  Jag har nyligen slutat jobba och är nu aktiv i föreningar och har många intressen.
Vad tycker du om att göra på din fritid?Hålla mig fysiskt aktiv med Jazzerice, promenader, vandringar, skidåkning, och cykling. Konst: tillverkar stained glass.Trädgårdsarbete, resor, bakning bl.a.
Hur länge har du suttit i SWEA Portlands styrelse? Medlemsansvarig, 2:a året nu.

—————————————————————————————————————————————


WEBBREDAKTÖR
– Pia Wennerth (webmaster(Replace this parenthesis with the @ sign)pdxswea.org)

Jag är född i Göteborg och uppvuxen i Malmö. Lunds Universitet är mitt Alma Mater där jag studerade matematik, fysik och databehandling.  Min senaste aktiva tjänst var som Executive Director för Swedish American Chamber of Commerce i Chicago. Jag flyttade till Bend, Oregon för 10 år sedan för att hjälpa till med vårt första barnbarn Mia, som var på hjärt-och lung transplantations listan i 2 år. Det blev många resor till San Fransisco, men tyvärr blev det inget lyckligt slut. Vi bestämde oss för att stanna i Bend och jag var tacksam att jag fick erbjudandet att  jobba med SWEA International, först som PR ansvarig och 4 år senare som Vice Ordförande 2016-2019. Detta blir mitt första år i SWEA Portlands styrelse.
Sport intressen är skidåkning, hikes, SUP och golf. Bor man i Bend är det uteaktiviteter som gäller, men nu efter Corona vill jag helst till en storstad och njuta av att gå på teater, äta icke hemlagad mat, shoppa osv.
Jag är också ombud för Svenskar i Världen i Oregon.

———————————————————————————————————————————————————

PROGRAMGRUPPEN – Annelie Thurin

Annelie Thurin uppvuxen i Borlange. Har hus i Myggsjon, i skogen mellan Borlänge och Ludvika.
Flyttade till St. Louis, Mo 1979 for att studera Costume Design for the theatre, och kom inte hem annat än på somrarna efter det, pa 30 år.  Men, 2009 hyrde vi ut huset i Multnomah Village, packade ihop bohag, katt och dotter, och flyttade hem igen. Det varade i 9 år. 2018 började Lisa plugga på Stockholms universitet, och jag fick nytt jobb i Portland och återvände. Ett år senare kom maken med 2 katter och hund.
Min stora passion har varit design, vilket jag jobbat med större delen av mitt liv. Just nu undervisar jag STEM (Science, Technology, Engineering and Math) pa STARBASE, ett fantastiskt hands-on program for 5th graders. Genom att undervisa CAD, 3D printing, Robotics och Coding haller jag hjärnan igång.
På fritiden gör jag tavlor av handklippt papper, och hoppas kunna ställa ut igen i september, som planerat.
Position i styrelsen: Programgruppen, där “Konst & Kultur”, var mottot för ett år sedan. Är jätteglad att andra tar på sig att ordna TV kvällar, sport och promenader. Vi blir “well rounded”.

————————————————————————————————————————————-

PROGRAMGRUPPEN – Helena Nissen
Helena Nissen och kommer från Ystad i Skåne.
Flyttade till USA 1983, 10 år i San Francisco-Berkeley och 27 år i Portland.
Har jobbat i klädesbranchen nästan hela tiden sedan examen från UC Berkeley.
Jobbat inom produktion, inköp, som utvecklare, designer och nu som Technical Design Manager för ett otroligt underbart, pyttelitet, ull-klädes företag i Portland: Wool&Prince / Wool&.  (Woolandprince.com och Wooland.com)
När det blir lättare att komma tillsammans igen hoppas jag att kunna bjuda in SWEA att handla, jag tror det hade blivit omtyckt bland våra damer.
Gillar att vara ute och röra på mig, hiking, trekking, cross country skiing, paddle boarding, och syr, stickar och gör annat pyssel o hantverk emellanåt.
Startade i Styrelsen 2020 och är del av Programgruppen
————————————————————————————————————————————-

PROGRAMGRUPPEN – Andreea Holdt
Jag kommer inte från Sverige. Jag var född här men blev intresserad av mina svenska rötter som barn. Min mormors familj kom från Sverige och jag har släktingar i Stockholm som jag har kontakt med. Min mormors flicknamn var Helen Bodin. Jag var också utbytesstudent i Göteborg 1997-1998, och där lärde jag mig svenska.
Jag har aldrig flyttat från Sverige, tvärtom, jag älskar Sverige och jag vill flytta ditt.
Jag jobbar som projektledare på ett markutvecklingsföretag. Har studerat internationella relationer, skandinaviska studier och modedesign.
Fritidsintressen:  design, konst, träning, språk, vandring, simning, snowboarding, tennis, utländska filmer och serier.
Har varit i styrelsen ett år och har varit en del av programkommitté. Gjorde lite produktutveckling och har designat muggarna som såldes i år.